Pages

27 January 2014

kuching...meow..meow...part 3

selamat tahun baru smer..memang bersawang betul blog cik farah nih...huh...terlalu byk sangat kerja perlu di handle...

ok..sambung balik citer jalan2 kat sarawak...biarpun citer ni dah basi kan...kali ni nak citer tentang apa yang glamer bila anda singgah di bandar kuching, sarawak...dan inilah tpt yg sempat kami lawati...

kuching water front..parking kereta jauh2 pastu jalan2 kaki tepi sungai...sambil tgk org jual2 tepi jalan...



waktu malam plop naik cruise menghilir di sungai kuching...




lepas tu kalau pergi ke sarawak for sure nak makan laksa sarawak..kami ingat kan laksa sarawak tu menggunakan laksa macam laksa penang tu tapi rupanyer guna bihun....hahhaha...tergelak kitorg....sabor jer la...


pastu apa lagi yer...oh yer..kek lapis sarawak jangan di lupakan...yang glamer dekat kuching is dayang salhah kek lapis kan...bila korang sampai kat shop dia mmg korang tak tahu nak pilih yang mana satu...kenapa..??? akupun tak tahu adakah sebab rasa dia yang hampir sama atau pun sebab kalerfull sangat...hehehe




mereka semua memborong sakan kek lapis ni..cik farah mmg takder la sangat setakat eli untuk cukup syarat jer...

esoknyer kitoang ke seriken market yang merupakan border antara sarawak dengan indonesia...klu kat kelantan lebih kurang macam rantau panjang la...hasil2 tempatan byk di jual disitu...tudung semayang mmg murah jugak lah...





 masalahnyer cuaca agak panas di sini so kami buat lawatan YB kejap jer...lepas tu terus ke airport..

apa2 pun..dekat atau jauh our trip ni yang penting keserasian sesama geng tu penting...korang mmg osem lah...

next trip plak yer kita pk nak ke mana...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...