Pages

27 November 2013

kuching..meow...meow...part 1

pemergian cik farah dan rakan-rakan ke kuching...meow..meow ni sebenarnya adalah tidak dalam plan pun...asalnyer mahu ketempat yang agak jauh juga tapi memandangkan kami kekurangan masa dan pelbagai masalah makanya hanya ke kuching sahaja destinasi kami...kuching pun kuching lah...

menaiki pesawat MAS sebab harganya murah...hehe...jadi kami berlima pun berangkat awal2 pagi ke KLIA... 


disebabkan pergi tanpa plan maka dah sampi epot tu kitorg sewa kereta dulu...kereta yang kami ambil ialah Proton wira dengan bayaran sewa RM130 untuk satu hari...kira ok lah kan...

first destinasi kami ialah ker kampung budaya sarawak yang terletak kira2 sejam dari kuching...mujur ada GPS maka tak de lah sesat...



sebenarnya kampung budaya ni lebih kurang macam taman mini malaysia kat melaka je...ada rumah kaum2 di sarawak...bayaran di kenakan sebanyak Rm2 untuk sorang...

 pastu kitorang di berikan buku ala2 passport untuk chop kan tempat yang kita dah lawati kat dalam tu...wah..skema plak ayat cik farah...


nampak tak ni si zue n shae tengah bersemangat mengchop passport kami...

dan dengan ini bermulalah pengembaraan kami di kampung budaya sarawak dengan keadaan cuaca yang panas chenggg...!!!
basah baju mak jemah tau...



selain itu kitorang disajikan dengan persembahan kebudayaan oleh penari2 kebudayaan sarawak...standard lah klu dtg ke tempat kebudayaan macam ni mmg lah akan di pertontonkan tarian2 ni kan...layankan ajer...



kalau korang tgk abg yang sebelah cik farah tu kan macam macho jer ehh tapi bila dengar suara dia mak aiii...lagi lembut dari suara aku....hahahha...ya ampun...cancel nak ngorat...hehe..

almost 2 hours berlegar2 di kampung budaya ni dan sebab tak tahan dengan kepanasan cuaca maka kami decide nak check in hotel...
oh yer...hotel kami mmg best giler...nnt sambung kendian ehh...

-xoxo-

1 comment:

Anonymous said...

rm2 jew masuk kg budaya tu?murah pulak..ada blog sy baca mahal sangat..konpomkan bole..hehe..tq

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...