Pages

29 October 2012

phuket ~ pang nga bay island

cite phuket masih belum habis lagi...dah berbulan dah kan...maklum lah...byk benda nak kene buat so smer sangkut2 nak update blog... 

kali ni kitorang ke james bond island...nama tu diberikan sebab citer james bond pernah buat scene kat sana lah kot...haha...lupa nak baca sejarah dia....heheheh...pulau kat sana mmg best...semua sejuk mata memandang...

on the way nak ke sana kitorang transit untuk makan dan naik kayak dulu...pusing2 pulau kat situ....





ni kat boat yang kitorang akan naik kayak...haha...best siottt...!!! bayaran dikenakan RM50 seorang







 kenapa x leh upload pic hehhhhh!!!....asyik corrupt jer...pui....mula la hangin ni...

17 October 2012

Buli ba kalo ko

baru balik dari sabah....
for celebrating my friend's birthday at sabah....hahaha....buli ba kalo ko...
stay 3 days 2 nights at shangri la hotel...hotel yang cukup ok..



macam korang tahu yang best kat sabah ni ialah seafood dia kan...
kali nih cik farah dah makan benda pelik lah bg saya...siput gonggong nama dia....apakah...?



and the next day makan ala2 candle lite dinner la plop kat tanjung aru beach resort...
tapi makan ringan2 jer la...haha..sebabnyer dah kenyang


and hari isnin tu kitorang celebrate kat hyatt regency...orang kata oxtail asam pedas kat situ mmg owesome...i dah raser dan first time makan oxtail...haha...jakun siottt....mmg best giler kan...


and lastly happy birthday to you..
miss u so much..


12 October 2012

phuket ~ fantasea show..osem

selepas pulang dari phi phi island...malam tu kitrang di bawa ke satu show yag nama dia Fantasea show...memamg macam di alam fantasi...bayaran masuk klu duit malaysia dalam RM150...murah jugak lah compare dengan tepat2 lain kan...?
inculude sekali dengan makanan...taraf hotel 5 bintang lagi..hehe


ni tempat makan kitorang...diorang divide yang halal dengan non halal..ok lah kan



 sebelum show start kitorang pusing2 dulu dalam taman tema tu...warna warni betul...raser macam zaman kanak2 lak...bila dah masuk ke tempat show tuh mmg ak di benarkan bawak sebarang camera...mmg strict betul siap selogkar smer beg kitorag...dasyatttt...!!!







best betul dapat gi jalan-jalan makan angin nih....korangpun mesti berminat jugakkan...sebab tu cik farah buat part time bizz untuk cover balik ongkos jalan2 ni...bukan susah..just online sahaja....

thank you premium beautiful sebab bagi peluang kat cik farah enjoy jalan2...kalau tak jangan harap lah kan...semua ni cik farah guna duit bonus bizz online jer...alhamdulillah...syukur padamu Ya Allah...

09 October 2012

booking.com

my new life has began...

sekarang dah tak perlu nak makan hati dah dengan company lama...klu orang tak sudi kita pun tak hingin kan...so now i got all my freedom....best tau bila waktu kerja kita yang tentukan...at this moment i am running my own new company..electrical contractor...heheh...koya sekejap

okies..dah melalut plop...ni nak cerita pasal booking.com...mmg sekarang asyik nak tido kat hotel jer sebab konon2 nak lepaskan tensen....haha...cik farah selalu booking hotel through booking.com
mmg murah dan senang compare pada agoda.com

grand continental hotel




grand season hotel




sunway putra hotel





seri pacific hotel






hahahah....lepas resign cik farah amik masa relaks dulu...tenangkan minda kan....so inilah kerjanyer...hari2 duk check booking.com tgk hotel best2 yang ada diskaun....haha....

so korang....apa lagi...terapi mindalah sekarang....

02 October 2012

phuket ~ koh phi phi

second day kat phuket...we went to koh phi phi...amazing babe..
what can i said about this island....

osem....

first skali kitorg naik ferry guna package tour...punyer lah reramai org...smer nak gi snorkeling...



ni pulau yang leonardo de caprio berlakon dalam muvie the beach...mmg serius cantik...



then kitorang punyer feri berenti dekat satu tempat untuk snorkeling...hehe tapi masa tu pic tak sempat nak amik lah sebab duk kalut dengan gugel la...kaki itik la...hahhaa....lepas tu baru singgah ke Phi Phi Island

hitam legam cik farah...huhu....











cantikkan ciptaan Ilahi...insyaAllah..akan kembali lagi ke sini bersama orang yang tersayang...hahahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...